Benvinguts a la web del col·legi
La Salle Barceloneta

La Salle Barceloneta és un centre de formació post-obligatori concertat, Batxillerat i FP de Grau Mitjà i Superior. Formem part d’una gran institució que té 25 centres educatius a Catalunya i més de 1000 repartits per tot el món, estem presents a 80 països. Al barri de la Barceloneta, hi és present des de l’any 1890 encara que la nostra institució porta més de 300 anys dedicats a l’educació integral de les persones, seguint sempre els principis del nostre fundador adaptats al nostre temps.

Eduquem als joves en els valor humans i cristians característics de La Salle per tal de promoure una societat millor. Apostem per la formació de persones capaces d’afrontar els reptes de futur, amb un sentit crític, que sàpiguen treballar cooperativament i aportar el millor de cadascú a la feina d’equip. Que es plantegin objectius i reptes personals i socials. Volem desenvolupar al màxim les seves capacitats de manera integral, dedicant un gran esforç a atendre la diversitat i la individualitat de cadascun dels nostres alumnes, amb la col·laboració de les famílies.

Us animo a visitar-nos i conèixer el nostre projecte educatiu.

Benvinguts i benvingudes

Daniel Ramírez

Director de La Salle Barceloneta

Qui som

La Salle Barceloneta som una escola de més de cent anys al nostre barri. Tenim com a objectiu principal estimular els alumnes perquè adoptin una actitud positiva, lliure i decidida davant de la vida, a través de la promoció dels valors del nostre Caràcter Propi: responsabilitat, creativitat, justícia, convivència, interioritat i transcendència. Així, doncs, fem palesa la nostra voluntat de millorar la societat a través de l’educació.

La Salle Barceloneta forma part d’una gran institució que té 25 centres educatius a Catalunya i està present a 80 països de tot el món. Al barri de la Barceloneta, hi és des de l’any 1890. Les escoles lasal·lianes evolucionen conjuntament amb la societat i estan el dia de les últimes innovacions pedagògiques, procurant donar resposta a les necessitats individuals de cada alumne, per tal d’ajudar-los a esdevenir persones felices, lliures i socialment compromeses.

La nostra història

Els inicis de l'escola

L’escola començà el 19 de març de 1890 amb 200 alumnes i 4 Germans gràcies a la subvenció de Dorotea de Chopieta, aquesta trajectòria escolar va ser interrompuda en dos moments de la història: durant la Setmana Tràgica de 1909, i al llarg del mes de juliol de 1936. El 2 d’octubre de 1957 es torna a inaugurar l’escola amb 245 alumnes nous; i 3 Germans i 2 Professors. Actualment tenim 580 alumnes, 47 treballadors entre docents i personal d’administració i serveis i un Germà.

Comunitat educativa

Actualment, la comunitat educativa de La Salle Barceloneta està formada per una gran família que compartim uns valors que es viuen dia rere dia a l’escola i que són transmesos al nostre alumnat.

Els germans de La Salle

que han convertit aquestes parets en casa seva i transmeten aquesta sensació de caliu a tots els que hi convivim.

El conjunt del professorat

Els professors de Batxillerat i de Cicles Formatius, és un gran equip humà que educa els alumnes en coneixements i valors. A més, està en constant formació sobre les últimes tecnologies e innovacions pedagògiques.

El personal d'administració i serveis

sempre disposat a ajudar i fer més fàcil el dia a dia.

Els pares i mares dels nostres alumnes
que han fet confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.

Millora contínua

El curs escolar 2005-2006, seguint les directrius institucionals de La Salle Catalunya, vam iniciar el Projecte Qualitat. Hi vam participar 14 escoles de La Salle Catalunya, més els Serveis Centrals. El curs 2006-2007 es van afegir al projecte la resta d’escoles de La Salle Catalunya. Actualment tots els centres seguim el Projecte.

El Projecte Qualitat és un projecte promogut per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’Associació Professional de Serveis Educatius de Catalunya. Enguany ja som més de 80 escoles. Aquest projecte ens ha ajudat a implantar el Sistema de Gestió de la Qualitat, i ens ha permès obtenir la Certificació de Qualitat segons la norma ISO 9001:2008 del 4 de gener de 2010.

L’objectiu de l’aplicació de l’ISO és promoure la qualitat en la formació que es dóna, en l’aprenentatge dels alumnes, el nivell dels serveis al client, l’excel·lència del professorat i les millores en tots els àmbits d’actuació del nostre centre.

La Salle a tot el món

L’ARLEP és l’associació que agrupa La Salle d’Andalusia, Bilbao, Catalunya, Madrid, València-Palma i Valladolid. En total, la xarxa està formada per més d’un centenar de centres d’Espanya i també de Portugal.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website