Benvinguts a la web del col·legi
La Salle Barceloneta

La Salle Montcada va néixer l’any 1910 i des de la seva creació és un referent del món educatiu de Montcada i Reixac i de diversos municipis propers.

La comunitat educativa de La Salle, formada per Germans, mestres, professorat, personal d’administració i serveis… tenim com a objectiu ensenyar i educar, fer estudiants i fer persones, el nostre futur. I ho fem amb els mateixos valors i fonaments que el nostre fundador, Sant Joan Baptista de La Salle, ens va deixar.

Al costat de les famílies, el veritable referent educatiu, col·laborem en l’itinerari educatiu dels nens i joves, sota el marc de la innovació i de la creativitat, adaptant-nos als canvis socials, però sobretot a les persones i a les seves necessitats. Fem una pedagogia basada en l’educació integral d’acord amb els valors humans i cristians expressats en el nostre Caràcter Propi.

Lemes de La Salle com “Som harmonia de colors”, “Tu ets l’estrella”, “Mira més enllà”, “La teva alegria, la meva” ens defineixen i reflecteixen el nostre compromís educatiu amb els nostres alumnes.

Sigueu benvinguts a La Salle Montcada!

Joan Saiz Sendrós

Director de La Salle Montcada

Qui som

La Salle Barceloneta som una escola de mès de cent anys al nostre barri. Tenim com a objectiu principal estimular els alumnes perquè adoptin una actitud positiva, lliure i decidida davant de la vida, a través de la promoció dels valors del nostre Caràcter Propi: responsabilitat, creativitat, justícia, convivència, interioritat i transcendència. Així, doncs, fem palesa la nostra voluntat de millorar la societat a través de l’educació.

La Salle Barceloneta forma part d’una gran institució que té 25 centres educatius a Catalunya i està present a 80 països de tot el món. Al barri de la Barceloneta, hi és des de l’any 1890.

Les escoles lasal·lianes evolucionen conjuntament amb la societat i estan el dia de les últimes innovacions pedagògiques, procurant donar resposta a les necessitats individuals de cada alumne, per tal d’ajudar-los a esdevenir persones felices, lliures i socialment compromeses.

La nostra història

Els inicis de l'escola

L’escola començà el 19 de Març de 1890 amb 200 alumnes i 4 Germans gràcies a la subvenció de Dorotea de Chopieta, aquesta trajectòria escolar va ser interrompuda en dos moments de la història: durant la Setmana Tràgica de 1909, i al llarg del mes de juliol de 1936. El 2 d’octubre de 1957 es torna a inaugurar l’escola amb 245 alumnes nous; i 3 Germans i 2 Professors.

Comunitat educativa

Actualment, la comunitat educativa de La Salle Barceloneta està formada per una gran família que compartim uns valors que es viuen dia rere dia a l’escola i que són transmesos al nostre alumnat.

Els germans de La Salle

que han convertit aquestes parets en casa seva i transmeten aquesta sensació de caliu a tots els que hi convivim.

El conjunt del professorat

Els professors de Batxillerat i de Cicles Formatius, és un gran equip humà que educa els alumnes en coneixements i valors. A més, està en constant formació sobre les últimes tecnologies e innovacions pedagògiques.

El personal d'administració i serveis

sempre disposat a ajudar i fer més fàcil el dia a dia.

Els pares i mares dels nostres alumnes
que han fet confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.

Millora continua

El curs escolar 2005-2006, seguint les directrius institucionals de La Salle Catalunya, vam iniciar el Projecte Qualitat. Hi vam participar 14 escoles de La Salle Catalunya, més els Serveis Centrals. El curs 2006-2007 es van afegir al projecte la resta d’escoles La Salle Catalunya. Actualment tots els centres seguim el Projecte.

El Projecte Qualitat és un projecte promogut per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya. Enguany ja som més de 80 escoles. Aquest projecte ens ha ajudat a implantar el Sistema de Gestió de la Qualitat, i ens ha permès obtenir la Certificació de Qualitat segons la norma ISO 9001:2008 el 4 de gener de 2010. Totes les persones que formem part del Col·legi estem implicats en aquest gran repte de la Qualitat.

La Salle a tot el món

L’ARLEP és l’associació que agrupa La Salle d’Andalusia, Bilbao, Catalunya, Madrid, València-Palma i Valladolid. En total, la xarxa està formada per més d’un centenar de centres d’Espanya i també de Portugal.